ЖИТТЯ

Українська кухня: деруни варто їсти зі сметаною

Що може бути смачніше ніж українські деруни? Правильно – українські деруни зі сметаною. 

Існує декілька варіантів приготування цієї страви, але ми почнемо з базової. Щоб надати їм належного вигляду при подачі – можна прикрасити зеленню та натерти зверху сиром, радить Інформатор.

Інгредієнти:

  • 10 великих картоплин
  • 1 велика ріпчаста цибуля
  • 1 яйце
  • 3 столових ложки сметани
  • 3 столових ложки манної крупи (в деяких рецептах замість манної крупи додається борошно, або взагалі без манної крупи та борошна)
  • сіль і чорний перець — за смаком
  • рослинна олія для смаження
  • 2 зубці часнику

Приготування:

  1. Картоплю, цибулю і часник очистіть, натріть на тертці. Додайте яйце, сметану, борошно, сіль і чорний перець. Добре все перемішайте та відставте на 15 хвилин.
  2. Через 15 хвилин деруни можна смажити. Візьміть однорідну масу, яка у вас вийшла в долоньку, зробіть потрібну вам форму (зазвичай це коло) та кладіть на розігріту пательню. Подавайте такі деруни потрібно обов’язково зі сметаною.

Оксана Симоненко

Нагору