Що може бути смачніше ніж українські деруни? Правильно – українські деруни зі сметаною.
Існує декілька варіантів приготування цієї страви, але ми почнемо з базової. Щоб надати їм належного вигляду при подачі – можна прикрасити зеленню та натерти зверху сиром, радить Інформатор.
Інгредієнти:
- 10 великих картоплин
- 1 велика ріпчаста цибуля
- 1 яйце
- 3 столових ложки сметани
- 3 столових ложки манної крупи (в деяких рецептах замість манної крупи додається борошно, або взагалі без манної крупи та борошна)
- сіль і чорний перець — за смаком
- рослинна олія для смаження
- 2 зубці часнику
Приготування:
- Картоплю, цибулю і часник очистіть, натріть на тертці. Додайте яйце, сметану, борошно, сіль і чорний перець. Добре все перемішайте та відставте на 15 хвилин.
- Через 15 хвилин деруни можна смажити. Візьміть однорідну масу, яка у вас вийшла в долоньку, зробіть потрібну вам форму (зазвичай це коло) та кладіть на розігріту пательню. Подавайте такі деруни потрібно обов’язково зі сметаною.
Оксана Симоненко