Зима повільними кроками вступає у свої права. У ці дні так хочеться тепла, а ще побалувати себе та своїх близьких чимось простим і смачненьким. Традиційний американський сніданок з пухкеньких млинців буде непоганим варіантом.
Інформатор пропонує читачам напрочуд легкий рецепт панкейків. Така страва стане ідеальним варіантом сніданку – мінімум зусиль, максимум турботи.
Інгредієнти:
- 210 мл молока
- одне куряче яйце
- 200 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 2 ст.л. рослинної олії
- 2 ст.л. (або за смаком) цукру
- 0,5 ч.л. солі
Спосіб приготування:
- У ємність, в якій робитимете тісто для панкейків, розбийте яйце, додайте цукор і сіль. Якщо хочете додати ванільний цукор, додайте його зараз.
- Перемішайте міксером або просто віночком до однорідного стану та повного розчинення цукру і солі.
- Додайте молоко, перемішайте.
- Налийте рослинну олію і знову добре перемішайте.
- В окрему ємність просійте борошно і розпушувач. Якщо хочете додати в тісто корицю або інші сухі спеції, сипте їх зараз, краще теж просіяти їх. Дуже ретельно все перемішуйте.
- Додайте просіяні борошно з розпушувачем в ємність з тістом. Перемішайте до однорідності, але намагайтеся працювати швидше. Якщо довго вимішувати тісто, в борошні почне розвиватися клейковина і панкейки можуть вийти не м’які, а «гумові».
- Смажте на сухій сковороді без олії, саме завдяки цьому млинчики вийдуть рівномірно рум’яні та гладкі. Сковороду ставте на середній вогонь і добре розігрійте. Налийте тісто на гарячу сковороду. Лийте тісто в середину млинчика, воно буде саме розтікатися.
- Коли на поверхні налитого тіста почнуть з’являтися бульбашки, пора перевертати панкейк. Якщо ви вибрали правильний температурний режим, то до того моменту, як з’являться бульбашки, млинець повинен бути вже не зовсім рідким зверху (інакше, при перевертанні тісто трохи розтечеться, млинчики вийдуть криві), а знизу рівномірно підрум’яниться.
- Смажте з обох сторін кожен млинець і подавайте до столу.
Юлія Кравченко