Страва готується швидко і без клопоту. Вершковий соус надає сьомзі ніжного смаку.
Інформатор продовжує пропонувати вам оригінальні та прості рецепти. Сьогодні спробуйте приготувати сьомгу у вершковому соусі.
Інгредієнти на одну порцію:
- 100 мл вершків 15-20%
- 1 ріпчаста велика цибулина
- 250-300 г сьомги
- 10 г вершкового масла
- 1 дрібка базиліку
- 2 зубчики часнику
- 1 дрібка чорного меленого перцю
- 1 дрібка тім’яну
- 4-5 ст. л. рослинної олії
Приготування:
- Очистіть філе від шкіри і кісточок, наріжте зручними для смаження шматочками. Посоліть, поперчіть і залиште на 15-20 хвилин для маринування. Наріжте дрібно цибулю і часник (розчавивши ножем) якомога дрібніше.
- Розігрійте на пательні рослинну олію (оливкову або соняшникову). Викладіть на неї шматочки риби і просмажте з двох сторін по 2-4 хвилини. Обсмажену рибу поки приберіть із пательні і в олію (де смажилася риба) висипайте нарізані цибулю з часником.
- Обсмажуйте 3-4 хвилини, після чого додайте вершки, трохи води, спеції і приправи, шматочок вершкового масла і перемішайте. Наостанок посоліть трохи соус. Викладіть в цей соус рибу, накрийте кришкою і протушкуйте в соусі 8-10 хвилин.
Оксана Симоненко