ВЛАДА

У Студениках заступив на службу поліцейський офіцер громади

В селі Студеники нещодавно створили Центр безпеки, центральною особою якого буде поліцейський офіцер громади. Ця посада практично є аналогом посади шерифа. Такі зміни – плід реформ у Національній поліції. Метою є забезпечення кожної ОТГ окремим офіцером.

26 листопада опівдні відбулося урочисте відкриття поліцейської станції в Центрі безпеки в Студениківській ОТГ. Начальник головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов, голова Студениківської ОТГ Марія Лях, голови інших ОТГ Переяславщини привітали офіцера громади Руслана Хоменка. Про це повідомляє Інформатор з місця події.

Обраний поліцейський, майор Руслан Хоменко успішно пройшов конкурсний відбір та кількамісячне спеціалізоване навчання на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

– У нас було велике бажання зробити це, щоб першочергово закрити питання безпеки громади. Ми ще з 2018 року почали працювати над створенням Центру, де буде відтворена і пожежна, і поліцейська, і охоронна, і медична безпеки, щоб людина почувала себе в громаді комфортно, – прокоментувала Марія Лях.

– Я родом із Переяслава. У органах працюю з 1999 року. Одружений. Маю двох дітей. Почувши у минулому році про проєкт офіцера громади, я зацікавився. Зараз буду знайомитися з жителями ОТГ, тим паче, що після виборів до нашої громади додалося ще два села Баришівського району. Звідти я фактично нікого не знаю, тому хочу надати перевагу вивченню їхньої ситуації. В перспективі планую переїхати з родиною до Студеників, – розповів Руслан Хоменко.

Звертатися до офіцера жителі громади можуть цілодобово за телефоном 093-050-63-16.

Нещодавно ми писали про ремонтні роботи у садочку в селі Переяславське, яке належить до Студениківської ОТГ. Також читайте про ініціативу жителя села Козлів цієї ж ОТГ створити “місто для дітей”.

Юлія Кравченко

Фото Віталія Усика

Нагору