ЖИТТЯ

Сьомга у вершковому соусі: ця страва має неперевершений смак

Страва готується швидко і без клопоту. Вершковий соус надає сьомзі ніжного смаку.

Інформатор продовжує пропонувати вам оригінальні та прості рецепти. Сьогодні спробуйте приготувати сьомгу у вершковому соусі.

Інгредієнти на одну порцію:

  • 100 мл вершків 15-20%
  • 1 ріпчаста велика цибулина
  • 250-300 г сьомги
  • 10 г вершкового масла
  • 1 дрібка базиліку
  • 2 зубчики часнику
  • 1 дрібка чорного меленого перцю
  • 1 дрібка тім’яну
  • 4-5 ст. л. рослинної олії

Приготування:

  1. Очистіть філе від шкіри і кісточок, наріжте зручними для смаження шматочками. Посоліть, поперчіть і залиште на 15-20 хвилин для маринування. Наріжте дрібно цибулю і часник (розчавивши ножем) якомога дрібніше.
  2. Розігрійте на пательні рослинну олію (оливкову або соняшникову). Викладіть на неї шматочки риби і просмажте з двох сторін по 2-4 хвилини. Обсмажену рибу поки приберіть із пательні і в олію (де смажилася риба) висипайте нарізані цибулю з часником. 
  3. Обсмажуйте 3-4 хвилини, після чого додайте вершки, трохи води, спеції і приправи, шматочок вершкового масла і перемішайте. Наостанок посоліть трохи соус. Викладіть в цей соус рибу, накрийте кришкою і протушкуйте в соусі 8-10 хвилин.

Оксана Симоненко

Нагору