ЖИТТЯ

У Дівичківській ОТГ встановили систему для очищення питної води

Вода комунального водопостачання очищуватиметься гіпохлоритом натрію. Його використовують через дезінфікуючі та антисептичні властивості.

26 листопада цю систему очищення вже встановили у Стовп’ягах. З 30 листопада планується встановлення у селі Ковалин. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сторінку Дівичківської ОТГ у Facebook.

Ця технологія обійшлася у 30 тисяч гривень. Вона набагато простіша від хлору щодо застосування, а транспортування та утримання гіпохлориту натрію безпечніше порівняно з хлором, йдеться у повідомленні.

«Перед закупівлею системи ми врахували державні норми якості питної води, яких маємо дотримуватися. Головне те, що чиста вода – це здоров’я жителів громади. Очищення води хлором вже відійшло в минуле. Наразі є дуже багато різноманітних технологій та хімічних сполук, які очищають воду значно краще, але шкоди здоров’ю людини не завдають, одним із таких сполук є гіпохлорит натрію», – прокоментував Олександр Слюсар, голова Дівичківської ОТГ.

Нагадаємо, у Переяславі рівень забруднення атмосферного повітря перевищує норму. Це виявили дослідження департаменту екології та природних ресурсів КОДА.

Вода комунального водопостачання очищуватиметься гіпохлоритом натрію

Юлія Кравченко

Нагору