ЖИТТЯ

Як у Переяславі відзначатимуть річницю з дня народження Григорія Сковороди

Через карантин святкування цього року проведуть ще й в онлайн-форматі. Виступлять відомі науковці та музиканти.

У четвер, 3 грудня, відзначатиметься 298-ма річниця від дня народження легендарного українського філософа, гуманіста-просвітителя, байкаря, поета і педагога Григорія Сковороди. Його ім’я носить переяславський університет. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт вишу.

Цього дня об 11:00 у конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбудеться урочистий захід. У зв’язку з пандемією не всі охочі зможуть долучитися до відзначення фізично. Тож організатори запрошують долучатися до заходу на платформі Microsoft Teams.

Традиційно підіб’ють підсумки загальноуніверситетського конкурсу «З Григорієм Сковородою крокуємо в майбутнє», експонуватиметься виставка образотворчих робіт студентів і викладачів університету.

На урочистому засідання в режимі онлайн виступить керівник Центру Сковородинознавства університету Микола Корпанюк, вірші Сковороди читатиме народний артист України Святослав Максимчук, а пісні на слова філософа виконає автор музики Петро Приступов. Свою нову монографію презентує професорка Ганна Токмань.

Також відбудеться довгоочікуваний допрем’єрний показ документального фільму-дослідження «Планета Сковороди». Він входить до циклу авторських документальних стрічок режисера, заслуженого журналіста України Ігоря Піддубного, який особисто вийде на пряме включення у Teams.

Віталій Усик

Нагору