ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: як приготувати традиційну картоплю по-селянськи 

Щоб приготувати картопельку по-селянськи особливі навички кухара не потрібні. Назва цієї страви також має свою суть: так картоплю часто готували у селах України, тому що це забирає небагато часу.

Інформатор розповість вам алгоритм приготування картоплі по-селянськи.

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі;
  • 3 ст.л. соняшникової олії;
  • сіль та мелений перець за смаком;
  • 3 зубчики часнику.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промийте картоплю та розріжте на досить товсті скибочки.
  2. Закип’ятіть воду і додайте сіль. В киплячу воду викладіть картоплю. Варіть 5 хвилин, а потім злийте воду через сито.
  3. Висушіть картоплю. В цей час розігрійте олію на пательні.
  4. В цей час поставте на вогонь сковороду, додайте олію, добре нагрійте цю суміш.
  5. Викладіть картоплю на пательню і не чіпайте до появи легкої золотої скоринки. Потім перемішайте.
  6. Смажте до готовності. Потім додайте давлений часник, сіль, перець.

Юлія Кравченко

Нагору