Хочеться влаштувати свято для себе або для когось? Спагеті «Карбонара» мало кого залишить байдужим.
Інформатор ділиться подробицями рецепту. Запасіться макаронами і виділіть 20 хвилин часу для приготування цієї страви.
Інгредієнти:
- 250 г макаронів (спагеті);
- 150 г бекону (або куряче філе);
- 50 г пармезану (або сир за власним смаком);
- одне куряче яйце;
- одна цибулина ріпчаста;
- 50 мл вершків (30-33%);
- 20 г петрушки (листя);
- два зубчики часнику;
- 2 ст.л. оливкової олії;
- сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Бекон поріжте невеликими шматочками або використовуйте вже готові смужки. 2 зубчики часнику подрібніть ножем. Половину цибулини поріжте дрібними кубиками. Розігрійте пательню з 1 ст.л. оливкової олії додайте спочатку часник, через хвилину бекон і потім цибулю. Обсмажте кілька хвилин.
- Потім додайте в пательню яйце і вершки (50 мл). Добре перемішайте, щоб суміш стала однорідною. Відразу зніміть пательню з вогню, щоб яйце не згорнулося.
- Поставте варитися спагеті. На 2 літри води додайте сіль за смаком і 250 г спагеті, 1 ст.л. оливковової олії. Варіть приблизно 7 хвилин, потім злийте воду. Можна залишити трохи води від спагетті і потім додати в соус для більшої соковитості. Досить 1-2 ст.л.
- З’єднайте готову пасту з соусом, добре перемішайте. Натріть пармезан, додайте перець за смаком і листя петрушки.
Юлія Кравченко