ЖИТТЯ

Флешмоб у Переяславі: прочитайте вірш перед камерою та вшануйте Тараса Шевченка

“Заповіт” Шевченка є дуже популярним віршем у всьому світі. Існує понад 500 перекладних версій твору 147 мовами.

До відзначення 175-річчя написання Тарасом Шевченком вірша “Як умру, то поховайте…” (“Заповіту”) у Переяславі (25 грудня) музейники оголосили флешмоб “Шевченко&Я”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційну Facebook-сторінку Музею “Заповіту” Т. Г. Шевченка.

Для участі у флешмобі необхідно:

  1. Записати коротке відео, у якому ви прочитаєте вірш (або уривок) Т. Г. Шевченка, написаний ним на Переяславщині; скажете, що для вас означає творчість поета.
  2. Розмістити відео на своїй сторінці у Facebook з позначкою #Шевченко_і_Я та тегнути #Музей_Заповіту_Т_Г_Шевченка та #Національний_історико_етнографічний_заповідник_Переяслав

Також можна надіслати відео на ел. адресу: museum_zapovitu@ukr.net

Флешмоб триватиме впродовж грудня. Зв’язатися з організаторами можна через сторінку Музею “Заповіту” Т. Г. Шевченка у Facebook або за телефоном: (093) 715-12-09 (Катерина Нагайко).

Нагадаємо, 3 вересня у переяславському університеті відзначатимуть 298-річчя від дня народження Григорія Сковороди. Як це буде, читайте в нашій публікації. Також Інформатор писав про режим роботи музеїв під час карантину.

Оксана Симоненко

Нагору