ЖИТТЯ

Карантин вихідного дня не продовжили. Переяслав – у “помаранчевій” зоні

Чому вирішили не продовжувати карантин вихідного дня? І чи приніс він владі бажаний результат?

В Уряді оцінили результати карантину вихідного дня. За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, завдяки обмеженням вдалось знизити рівень захворюваності на коронавірус, повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт 24 каналу.

– Можна констатувати, що ми отримали позитивний ефект. На кінець карантину вихідного дня 30 листопада, за попередній тиждень ми отримали на 6 тисяч випадків захворювань менше, аніж прогнозовано, – наголосив Шмигаль.

Стабілізувалась ситуація в лікарнях. Це, сказав глава уряду, дозволяє зняти карантин вихідного дня. Наразі в Кабміні напрацьовують якомога збалансованіше рішення щодо посилення карантинних обмежень. Шмигаль запевнив, що про рішення попередять за 7 днів до запровадження їх.

Не зважаючи на припинення карантину вихідного дня, в Україні діятимуть обмеження помаранчевої зони. Секретар РНБО Олексій Данілов раніше підтвердив, що в Україні таки введуть локдаун. Проте наразі його дата – невідома. Є два варіанти – у грудні та вже після 2 січня.

Нагадаємо, станом на 30 листопада (останні дані, які ми маємо) у переяславській ЦРЛ перебуває 122 пацієнти з COVID-19. Також наразі у Переяславі на карантин зачинили ЗОШ №5, дитсадок “Берізка” та частково ЗОШ №7.

Оксана Симоненко

Нагору