Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Влаштуйте романтичну вечерю: приготуйте креветки по-французьки

Якщо ви хочете відчути шматочок французької кухні, то обов’язково спробуйте цю страву. Креветки по-французьки не залишать вас байдужими.

Інформатор підготував для вас черговий особливий рецепт. Сьогодні пропонуємо страву для романтичної вечері.

Інгредієнти:

  • 400 г заморожених креветок
  • 1 куряче яйце
  • 1/2 склянки пшеничного борошна
  • 1/2 панірувальних сухарів 
  • сухий базилік (за смаком)
  • сіль (за смаком)
  • Для соусу:
  • 1/3 склянки майонезу
  • 1/3 склянки сметани (будь-якої жирності) 
  • 1 маринований (солоний) огірок
  • 1/2  ріпчастої цибулини
  • 7-10 маслин
  • петрушка (за смаком)

Приготування:

  1. Креветки можете взяти свіжі, але можна обійтися і замороженими, як вже відвареними, так і сирими. Креветки розморозьте і почистіть від панцира. Для цього креветку візьміть за голову, переверніть догори черевцем, і акуратно видаліть їй лапки. Після цього потягніть за голову, висмикуючи її і стягуючи через хвіст панцир. Сам хвіст залишіть.
  2. Яйце розбийте в миску і збийте міксером (віночком або звичайною виделкою) до однорідної консистенції. В іншій мисці змішайте борошно з базиліком,  у третю висипте панірувальні сухарі.Тепер креветки необхідно обваляти в паніровці. Візьміть одну креветку за хвостик, опускаємо її в яйце так, щоб вона повністю зникла в ньому, дістаньте, трохи струсіть і вмочіть креветку в борошні з базиліком. 
  3. Потім креветку знову опустіть в яйце і нарешті, умочіть зі всіх боків у панірувальних сухарях. Креветку в паніровці викладіть на блюдо. Готуйте всі креветки за аналогією з першою. 
  4. Рослинну олію вилийте на пательню, розігрійте на середньому вогні і викладіть на пательню креветки. Обсмажуйте креветки 2-3 хвилини з двох боків до золотистої скоринки. Потім викладіть креветки на паперовий рушник або серветку, щоб вбрався зайвий жир.
  5. Соус – у невеликій мисці змішайте сметану з майонезом. Маринований огірок дрібно поріжте ножем. Цибулю очистіть від лушпиння, ошпаріть окропом і також ріжте на дрібні шматочки. Зелень промийте під холодною проточною водою, ошпаріть окропом і подрібніть. Маслини також дрібно поріжте. Викладайте огірок, цибулю, маслини і зелень до соусу і ретельно перемішуйте.

Оксана Симоненко

Нагору