Суп – завжди актуальний, поживний обід. Для поціновувачів гострої їжі непоганим варіантом стане суп харчо. Ця страва належить до грузинської кухні, але у наші дні рецепт був безліч раз адаптований.
Один з простих варіантів рецепту курячого супу харчо сьогодні розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 200 г курячого філе;
- 0,5 стакану рису;
- одна головка часнику;
- 50 г вершкового масла;
- одна ріпчаста цибулина;
- одна морквина;
- 2 ст.л. томатної пасти;
- 50-60 г зелені;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Філе промийте і поріжте на порційні шматочки.
- Залийте філе 2,5 л киплячої води і варіть до готовності (30-40 хвилин) на середньому вогні під кришкою.
- Промийте рис. Викладіть в бульйон промитий рис. Коли він почне набухати (через 10-15 хвилин), посоліть суп.
- Очистіть, вимийте і дрібно поріжте цибулю і моркву.
- Часник очистіть від шкірки, дрібно поріжте.
- У пательні розігрійте вершкове масло.
- Обсмажте овочі на середньому вогні, помішуючи 2-3 хвилини.
- Перед закінченням смаження додайте томатну пасту. Добре перемішайте.
- Часник перекладіть у пательню до овочів. Готуйте овочі разом близько 5-7 хвилин на самому маленькому вогні, помішуючи. Перекладіть овочі в суп.
- Окремо приготуйте заправку для супу харчо. Очистіть і поріжте часник, потім трохи придавіть його. Вимийте і наріжте зелень.
- Часник змішайте з дрібно порізаною зеленню кропу і базиліку.
- Наш суп харчо готовий. При подачі посипте заправкою.
Юлія Кравченко