Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте на обід суп харчо

Суп – завжди актуальний, поживний обід. Для поціновувачів гострої їжі непоганим варіантом стане суп харчо. Ця страва належить до грузинської кухні, але у наші дні рецепт був безліч раз адаптований.

Один з простих варіантів рецепту курячого супу харчо сьогодні розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • 200 г курячого філе;
  • 0,5 стакану рису;
  • одна головка часнику;
  • 50 г вершкового масла;
  • одна ріпчаста цибулина;
  • одна морквина;
  • 2 ст.л. томатної пасти;
  • 50-60 г зелені;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  • Філе промийте і поріжте на порційні шматочки.
  • Залийте філе 2,5 л киплячої води і варіть до готовності (30-40 хвилин) на середньому вогні під кришкою.
  • Промийте рис. Викладіть в бульйон промитий рис. Коли він почне набухати (через 10-15 хвилин), посоліть суп.
  • Очистіть, вимийте і дрібно поріжте цибулю і моркву.
  • Часник очистіть від шкірки, дрібно поріжте.
  • У пательні розігрійте вершкове масло.
  • Обсмажте овочі на середньому вогні, помішуючи 2-3 хвилини.
  • Перед закінченням смаження додайте томатну пасту. Добре перемішайте.
  • Часник перекладіть у пательню до овочів. Готуйте овочі разом близько 5-7 хвилин на самому маленькому вогні, помішуючи. Перекладіть овочі в суп.
  • Окремо приготуйте заправку для супу харчо. Очистіть і поріжте часник, потім трохи придавіть його. Вимийте і наріжте зелень.
  • Часник змішайте з дрібно порізаною зеленню кропу і базиліку.
  • Наш суп харчо готовий. При подачі посипте заправкою.

Юлія Кравченко

Нагору