ЖИТТЯ

Танцювальні колективи з Переяславщини опинилися серед найкращих на обласному фестивалі

З 16 по 28 листопада відбувався онлайн-фестиваль сучасної хореографії «Дзиґа». У конкурсі взяли участь 36 команд з усієї Київської області. Вони представили 86 відеовиступів. 

За номер «Вербова дощечка» акробатично-хореографічна студія «Фантазія» з Переяслава взяла гран-прі фестивалю. За три номери команди з нашого міста та району здобули дипломи за перше місце, за два – за друге місце, за чотири – за третє місце. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт Переяславської міськради.

Перші місця здобули такі номери наших земляків: «Цвіте терен» – Зразковий хореографічний ансамбль «Реверанс» (с. Велика Каратуль), «Експрейшн» – Зразковий хореографічний ансамбль «Вольтаж» (Переяслав), «Тримай ритм» – «Вольтаж» (Переяслав).

Другі місця здобули такі номери: «Стукалка» – «Реверанс» (с. Велика Каратуль), «Повір у себе» – «Вольтаж» (Переяслав).

Треті місця: «Оберіг» – Зразкова хореографічна студія «Перлина» (Переяслав), «Енергія сонця» – «Перлина» (Переяслав), «Красотки» – «Фантазія» (Переяслав), «Crazy dance» – «Фантазія» (Переяслав).

«Київський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» за підтримки управління культури Київської ОДА та Київської обласної ради вже втретє проводить цей фестиваль. Через пандемію цьогоріч вперше змінився формат заходу – він пройшов дистанційно. 

До складу журі увійшли попередні переможниці з броварського колективу «Альтаїр» Ірина Павлічкова та Юлія Волонцевич. Очолювала журі, як і у минулі роки, голова Київського обласного осередку Національної хореографічної спілки України, провідний методист з хореографії Віра Синєок.

Нагадаємо також, що нещодавно наші землячки-баскетболістки отримали звання кандидаток у майстри спорту. Подробиці – за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору