ЖИТТЯ

Карантин у Переяславі: як працюватимуть заклади харчування

Стало відомо, які карантинні обмеження діятимуть на території Переяславської ОТГ до 31 грудня. Тотальний локдаун можливий вже після новорічних свят.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідеміологічних заходів на території із значним поширенням гострої  респіраторної хвороби COVID-19», до 31 грудня вводиться низка обмежень. Зокрема, вони стосуються закладів харчування. Інформатор повідомляє деталі, посилаючись на сайт Переяславської міської ради.

Після припинення карантину вихідного дня Переяслав, як і вся територія України, потрапив до умовної “помаранчевої” зони. Отож, забороняється:

  • проведення дискотек, робота розважальних закладів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля;
  • робота після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (крім тих, що здійснюють доставку замовлень та замовлень на винос);
  • розміщення відвідувачів у закладах на відстані меншій, ніж два метри між сидячими місцями та більше чотирьох осіб за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років). Все це, звісно, за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому у захисних масках.

Зазначимо, що МОЗ не рекомендуватиме уряду вводити локдаун до кінця року. Про це повідомив міністр охорони здоров’я під час брифінгу 4 грудня. Жорсткий карантин МОЗ пропонуватиме запровадити з перших чисел січня.

Інформатор нагадує, що станом на ранок 4 грудня у переяславській лікарні перебуває 96 пацієнтів з COVID-19. З детальною статистикою ознайомтеся за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору