Цей ніжний десерт підкорить ваше серце. Ті, хто ще не скуштував цей ароматний і повітряний десерт, втратили багато часу даремно.
Панакота користується попитом у багатьох країнах світу. Інформатор розповість як її приготувати.
Інгредієнти:
- 350 мл молока
- 250 мл вершків можна замінити сметаною
- 150 мл кавового крему
- 100 мл шоколадного наповнювача
- 4 яєчних жовтків
- 130 г шоколаду (чорний чи молочний)
- 100 г шоколадного наповнювача
- 30 г шоколаду для прикраси
- 100 г цукру
- 35 шт. натуральної кави (в зернах, можна взяти більше або менше)
- 15 г желатину
- 3 ст. л води (теплої).
Приготування:
- В молоко вкиньте зерна кави і розігрійте на слабкому вогні, після чого доведіть до кипіння і дайте прокипіти 2 хвилинки. Потім процідіть через сито, залиште охолонути.
- Поставте грітися молоко, а поки вона вариться, розведіть желатин у воді. Тепер залиште його набухати. Жовтки збийте з цукром, робіть це віночком або міксером, щоб добре змішати. Після чого маленькою цівкою вливайте в остигле молоко з кавою.
- Отриману рідину перелийте в залізну ємність і ставте на повільний вогонь, її дуже важливо постійно помішувати і не допускати кипіння. Інакше, у вас вийдуть дуже неслухняні комочки. Як тільки суміш почне густіти, насипте в неї желатин.
- Невеликі чашечки покрийте харчовою плівкою. Потім в кавовий крем залийте 150 мл збитих вершків. І тепер наповніть формочки кремом.
- Для шоколадної глазурі розтопіть шоколад в мікрохвильовці або на водяній бані. Після чого разом із шоколадом збийте вершки. Наберіть всю суміш у кондитерський шприц.
- Всередину крему введіть трохи шоколадного наповнювача. Не заповнюйте до кінця крем, щоб маса не пробила наскрізь десерт. Потім помістіть десерт в холодильник до повного застигання.
- Розтопіть шоколад, що залишився (а залишилося 30 г), потім дістаньте формочки і звільніть від плівки, утворені кружечки прикрасьте шоколадною глазур’ю.
Оксана Симоненко