ВЛАДА

Антоніна Курченко звільнилася з посади начальника відділу культури Переяслава

Антоніна Курченко, яка працювала на посаді начальника відділу культури із 2011 року, звільнилася. Своє рішення  коментувати не захотіла. Поки що виконуватиме обов’язки начальника відділу Вікторія Гуріна.

8 грудня у Facebook з’явилася інформація, що Антоніна Курченко звільнилася з посади начальника відділу культури та туризму Переяславської міськради. Вона підтвердила цю інформацію Інформатору, однак пояснювати своє рішення відмовилася. Зазначила, що написала заяву “за згодою сторін”, вирішила так сама, ніхто її “не просив цього зробити”.

Тепер міськрада має провести відкритий конкурс для отримання вакантної посади. Поки що обов’язки виконуватиме фахівець відділу Вікторія Гуріна.

Антоніна Курченко була начальником відділу культури із 2011 року (з перервою на три з половиною року у зв’язку з навчанням в академії та декретною відпусткою). За цей період втілила багато проєктів. Зокрема, переформатувала фестиваль “Ф’южн” із загальноміського на обласний, за її ініціативи влаштовували літні вечори дозвілля в парку Шевченка, бали-маскаради.

Також почали проводитися пленер художників “Червень у Переяславі”, “Мистецький узвіз Переяслава”, “Відкриття туристичного сезону”, конкурс краси “Дівчина-переяславка”. До різних свят влаштовувалися відповідні заходи. При ній переформатували святкування Дня міста (стало проводитися на різних локаціях), а цьогорічне онлайн-святкування в області відзначили, як одне з найкращих. За її роботи чотири творчих колективи отримали звання Народних.

Нагадаємо, 7 грудня у міській раді представників місцевого самоврядування привітали з професійним святом. Напередодні був День Збройних сил України, урочистостей з цієї нагоди у міськраді не влаштовували.

Віталій Усик

Нагору