ЖИТТЯ

Чемпіонат Переяславщини з футзалу стартує, вболівальники його не побачать

Чемпіонат Переяславщини з футзалу відбудеться, попри карантин. Однак уболівальники його не побачать наживо.

У суботу, 12 грудня, розпочнеться чемпіонат Переяславщини з футзалу. У ньому за попередніми даними візьмуть участь 18 команд. Матчі проходитимуть у спортзалі університету Переяслава. Про це Інформатору повідомив голова районної федерації з футболу Владислав Столяренко.

Через карантин турнір відбудеться із суттєвими обмеженнями – вболівальників на матчі не пускатимуть. Як зазначив Столяренко, до спортзалу перед кожним матчем заходитимуть лише дві команди, які беруть в ньому участь (по 5 гравців у кожній), двоє суддів, один лікар та хронометрист (третій арбітр). Проводитиметься температурний скринінг всіх футболістів. Відповідно арбітр не даватиме стартового свистка, якщо у залі перебуватимуть сторонні особи. Під час матчів зал зачинятимуть зсередини.

– Ректор нікому не дозволяв у цей карантинний період користуватися залом, але я знайшов аргументи, пішов на ці умови, обмеження, – сказав Столяренко. – Я взяв на себе відповідальність за здоров’я багатьох людей. Якщо стоїть вибір провести змагання так або ніяк, то нехай буде так. Хочеться зберегти те, що ми вже маємо, не хочеться, щоб команди цілу зиму “простоювали”. Моє завдання – провести чемпіонат навіть у таких тяжких умовах. Якщо про великий футбол я говорив, що глядачам на футбол не можна, але ж їх відігнати від поля нереально, то тут виженемо точно. Коли в Україні зміниться епідеміологічна ситуація і Кабмін послабить обмеження, то відразу ж дозволимо приходити вболівальникам. Поки що онлайн повідомлятимемо результати матчів.

Чемпіонат відбудеться у двох групах. Сьогодні ввечері відбудеться жеребкування. Деталі – в наступних публікаціях.

Нагадаємо, чемпіонат з великого футболу завершився 28 листопада. Чемпіоном стала команда з Дем’янець, яка у “золотому” матчі із Семенівкою змогла втримати позитивний для себе результат.

Віталій Усик

Нагору