ЖИТТЯ

Що покласти під подушку дітям у День святого Миколая

День святого Миколая – це день святкування та вшанування пам’яті Святого Миколая у католиків та православних. Ті церкви, які послуговуються юліанським календарем, відзначають свято 19 грудня за новим стилем, а ті, що григоріанським і новоюліанським – 6 грудня.

За традицією цієї ночі діти знаходять подарунки під подушками. Вони вірять у диво, звершуване святим Миколаєм, і вчаться бути щедрими. Інформатор підібрав подарунки, які можна непомітно покласти під подушку дитині. Час визначатися, залишилося менше тижня. Розглянемо подарунки для дітей віком до 10 років, які ще вірять в диво і, можливо, не пізнали, що таке гаджети та інтернет.

Солодощі – шоколад, карамель, цукерки, льодяники. Всі діти люблять поласувати солоденьким. Головне, знати міру.


Розмальовки та набір для малювання – залучайте дітей до мистецтва змалечку. Зараз можна знайти багато розмальовок різної складності і тематики.


Книга – хороший подарунок для інтелектуального розвитку. Молодшим дітлахам можна подарувати казки про тварин, рослин, казкових персонажів. Для старших підійдуть пригодницькі романи на кшталт “П’ятнадцятирічного капітана” Жуля Верна чи “Робінзона Крузо” Данієля Дефо. А чи читали вони книгу “Тореадори з Васюківки” Всеволода Нестайка? Вона й дорослим сподобається.


Настільні ігри – можна грати всією сім’єю: і дитині, і вам буде цікаво. У наш час придумали безліч нових і крутих настільних ігор. Це можуть бути “Монополія”, “Мафія”, “Вибухові котята”, “Рік і Морті”, “Колонізатори”, “Підводний світ”, “Сонячна система”, “Гаррі Поттер”, “Екзотичні тварини” та багато інших на будь-який смак.


Одяг – не обов’язково дарувати буденні речі. Це може бути прикольна піжамка у вигляді костюма супергероя, тематичні шкарпетки або халат із капюшоном і вушками.


Розваги – похід в аквапарк, луна-парк або планетарій стануть незабутнім подарунком для вашої дитини. Втім, у Переяславі такого немає, не полінуйтеся з’їздити до столиці. І звичайно ж, не забувайте про дотримання карантинних норм.


Прикраси або косметика для дівчаток – крем, блиск для губ, лак для нігтів, біжутерія. Діти зазвичай копіюють поведінку дорослих і прагнуть бути на них схожими, тому не дивуйтеся, що дівчатка змалечку хочуть користуватись косметикою. Подаруйте ту, яка підходить за віком.


Набори для ванни та душу – крім звичайного набору з шампуню та гелю, підберіть оригінальну губку або іграшку в ванну. Так подарунок точно запам’ятається вашій дитині.


Подарункові сертифікати – хочете подарувати дитині нові, незабутні емоції, а заодно навчити чомусь новому? Для цього є багато різноманітних сертифікатів. Це можуть бути майстер-класи з кулінарії, верхової їзди або похід у квест-кімнату.

Попереду вас чекає багато свят, але не у всіх будуть вихідні. Тому ось вам кілька порад, як зранку встати з ліжка.

Оксана Симоненко

Нагору