ЖИТТЯ

“Наша аудиторія – від 2 до 84 років”: переяславський гурт “Драбадан” презентує альбом на радіо

Фронтмен переяславського гурту “Драбадан” Андрій Корж розповів про створення і концепцію нового альбому “Почуття під снігом”. Також поділився деталями про те, як їхні пісні потрапили на “РокРадіо” і про вплив карантину на музичну творчість.

Сьогодні, 15 грудня, на “РокРадіо” об 11:00 презентували рокову частину альбому “Почуття під снігом” переяславського гурту “Драбадан”. Повтор можна прослухати о 19:00. Про це повідомляє Інформатор. Далі – трішки про гурт та новий альбом.

Про гурт

– Це наш другий альбом. Попередній “Розмаїття почуттів” ми презентували минулого року, 7 грудня, – розповів Андрій Корж. – Якраз коли презентували той альбом, ми вже паралельно писали другий. “Драбадан” – місцевий гурт, який намагається показувати власні пісні. Ідея нашої музики полягає в тому, щоб поєднати українські фольклорні мотиви з популярним роковим напрямком. Тобто це має бути якийсь такий рок, котрий відобразить нотки української душі. Саме заради цього ми і творимо: збагачуємо українську культуру, музику.

Про “Почуття під снігом”

– В другому альбомі ми вирішили заморочитися і додали сучаснішого аранжування. Там є безліч інструментів, які додають певні відтінки української самобутності. До цього альбому ввійшло не 8 (як того року), а аж 10 пісень: вісім рокових і два ремікси. Ми завжди говоримо, що розраховуємо на аудиторію від 2 до 84 років. Треба, щоб кожна пісня знайшла свого слухача. Тепер ми розвиваємо напрям ще й електронної музики, в цьому нам допомагають мій викладач з КПІ Сергій Гайдай і Євгеній Карабанов із Переяслава, який скоро планує випускати свій реліз. Усі пісні рокового напрямку зводили і записували на студії у Бориса Любченка. Нам фінансово дуже допомогли “ХатаNET”, також сприяли НЦК “Зустріч”, РБК, відділ культури. Пісні в мірі появи ми почали кидати на різні радіостанції.

Про рок і фольк

– По-перше, ми пишемо лише українські пісні і співаємо лише українською мовою. По-друге, в нас не дуже типовий рок-бенд. Зазвичай, це гітара, клавіши, барабан, але в нас є ще й баян. Якраз він і відповідає за фольковий відтінок пісень.

Про радіо

– Зараз за рахунок інтернету дуже легко знайти інформацію. Ми не знали, з чого почати, тому просто ввели у пошуку “українські радіостанції”. Так ми знайшли “РокРадіо Україна”, побачили їхню заявку і надіслали свої пісні. І з радіостанцією “Київ FM” було так само: написали, подали заявку з нашими піснями. Майже всі радіостанції відкриті до нових учасників. У них навіть є спеціальні рубрики, у яких вони презентують маловідомі гурти.

Про презентацію

– Ми хотіли зробити презентацію як і того року. Але, на жаль, через проблеми, які зараз творяться у країні і у світі, це зробити дуже складно. Ми не хочемо ніяких порушень, тому наразі вирішили це відкласти. Сподіваємося, 21-ий рік дасть зелене світло для всіх заходів. Як тільки буде можливість проводити масштабні заходи, ми плануємо почати з нашого рідного міста Переяслава. І далі вже є деякі пропозиції з Києва і інших міст.

Про карантин

– Карантин взагалі дуже важка тема, але ми з цього взяли для себе максимум. Минулого року, коли  працювали над альбомом, нам потрібно було якось поєднувати всі можливі справи, які ми робимо. Під час карантину багато чого відсіялось. Наприклад, деякий час можна було не ходити на роботу. Цей час ми використали з користю – фактично жили на студії, писали наші партії, писали нові пісні. У нас уже з’явилося шість нових пісень, які збираємось потихеньку показувати людям.

Нагадаємо, нещодавно фронтмен гурту “X-RAYS” розповів про творчість в умовах пандемії. Олександр Максименко зізнався, що дистанційна робота зовсім йому не підходить.

Юлія Кравченко

Нагору