ЖИТТЯ

“Лишився сам на сам із музикою”: Олександр Максименко розповів про творчість в умовах пандемії

Фронтмен переяславського музичного гурту «X-RAYS» Олександр Максименко розповів, як вплинув карантин на його творчу діяльність. Зізнався, що дистанційна робота зовсім йому не підходить.

Зараз гурт «X-RAYS» працює в Переяславі дистанційно. Як саме це відбувається, він розказав Інформатору.

– З самого початку карантину ми розуміли, що наша творчість заморозиться. До літа ми навіть не зустрічалися. Я працював сам удома, записував гітару, трошки по-іншому все редагував. Немає сенсу зараз випускати новий матеріал, тому що практично немає можливостей давати концерти в умовах карантину. Дистанційно кожен накидував свої звукові доріжки, кожен давав свої побажання. Хоча це і дуже важко зводити, але зараз ми працюємо в такому форматі. Я відчуваю, що лишився сам на сам з цією музикою, – наголошує Максименко.

Також він зазначив, що роботу у сфері музичної творчості зараз майже не пропонують. Це турбує виконавця ще й у фінансовому аспекті, тому що він працює на концертах, корпоративах, міських заходах. Нещодавно гурт відправив свою пісню “Новорічна” на “РокРадіо” і на львівське “Дуже Радіо” – вони лунатимуть там узимку. Крім того, чекає підтверджень від декількох інших радіостанцій.

– Є плани й до свят. Зробимо презентацію новорічної пісні з малечею. Я готую її з донькою моєї подруги, – додає Олександр.

Крім радіо та інтернет-платформ, зараз геть замало можливостей для творчої реалізації, пояснює музикант. Але Максименко не втрачає надії і вже будує плани на весну. Він поділився й тим, що зараз готує сольний проєкт. Подробиці не повідомляє, мовляв, поки зарано.

Олександр Максименко наголошує, що у ці важкі часи потрібно тримати себе у тонусі і постійно шукати собі нові джерела натхнення. Йому допомагає щоденна ранкова зарядка і прогулянки на природі поблизу лісу та водойм.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про активіста із Переяслава Миколу Богатира. Крім того, він є одним із засновників простору «Народний Музей». Про життя цього музею під час пандемії читайте за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору