Інформатор Переяслав

ГРОШІ

На дитячий майданчик у Переяславі активістка витратила 60 тисяч гривень, але роботи ще багато

Відома активістка Переяслава Олександра Дем’яненко облаштовує майданчик на Леваді. У цьому їй допомагає майже все місто.

Олександра розповіла Інформатору про те, як стала активним діячем у нашому місті та з чого усе починалося. Також про дитячий майданчик на вулиці Набережній та як його планують обладнати.

Чому активістка?

– Все почалось зі шкільних років, напевно із 7-8 класів, коли я стала командиром волонтерського загону “Милосердя”. Потім була старостою класу та президентом школи і очолювала театральний гурток, – зазначає Олександра Дем’яненко.

Чому майданчик?

– У нашому місті в основному відсутні дитячі майданчики, а ті, які є в деяких мікрорайонах нашого міста, перебувають в аварійному стані або ще з радянських часів (тобто ті майданчики, на яких гралися мої мама, тато, бабусі та дідусі). Вони всі не відповідають стандартам (вони залізні), на них можна травмуватися, а не відпочити.

Де взяла гроші?

– Збирали гроші на облаштування майданчика всім містом, допомагали майже всі. Здали гроші більше ста чоловік. Допомагали також місцеві підприємці і підприємства. Наразі зібрали 60 тисяч гривень. Ця сума замаленька, але ми вирішили її використати і придбали тренажери, гойдалки та балансири. Деякі люди передавали кошти, а хтось щось дарував. У вигляді подарунків ми прийняли футбольні ворота та лавочки.

Що вже є?

– На майданчику ми вже встановили круглу карусель, велику гойдалку, балансир, два тренажери. Ще один тренажер зараз перебуває на перетримці, і ще у нас є два мольберти і пісочниця. Це все встановимо після зими (тобто все, що з дерева, будемо встановлювати після зими). Для вибору елементів майданчика проводили голосування у групі Facebook, так вибирали навіть колір для тренажерів.

Які плани?

– Першочергова задумка для майданчика – градація за віком. Для менших – це одна територія, для старшеньких трішки далі, щоб діти не травмувалися під час гри. Старші діти є активнішими, в них інші ігри – з футбольним та баскетбольним м’ячами. Надалі в планах встановили лазалку, гірки та будиночки і доробити футбольне поле (футбольні ворота вже є, потрібна ще земля, щоб вирівняти територію).

Також ми зараз збираємо подарунки для діток до дня Святого Миколая. Іще запланований один цікавий проєкт, я думаю ви про нього скоро дізнаєтесь, але зараз це таємниця.

Чому йшла в депутати?

– Балотувалася депутатом міської ради з метою покращити життя мікрорайону і нашого міста. У місцевого депутата є більше можливостей, ніж у пересічного громадянина. Не вдалося стати депутатом, тому що ми не проводили агітаційну рекламу, не було білбордів. Тим паче, наша партія “Пропозиція” ще зовсім молода, тільки місяць у місті.

Для того, щоб допомогти Олександрі і надалі облаштовувати майданчик ви можете надіслати кошти або ж елементи для нього:

Тел. 093-011-08-39 (Олександра Дем’яненко)

Номер картки 5168 7554 3259 0749

Раніше Інформатор радив, що покласти під подушку дітям у День святого Миколая.

Мами з дітками

Дитячий майданчик як на долоні

Дітки граються на майданчику

Тренажери та футбольний інвентар

Футбольні ворота, які подарували жителі

Карусель, яку встановили завдяки Олександрі

Нові гойдалки

Тренажери для ніг

Мами гуляють з дітками

Облаштовували майданчик навіть із підручних матеріалів

Оксана Симоненко

Фото та відео: Андрій Дударь

Нагору