ЖИТТЯ

На Можайській у Переяславі побудують багатоквартирку: що зараз там діється

На вулиці Можайській почали демонтовувати споруди, розчищаючи територію для багатоквартирного будинку. Будівництво його має стартувати наступного року.

До редакції Інформатора звернулася мешканка будинку на Можайській, 9. Розповіла, що прямо під її вікнами днями розібрали дитячий майданчик. Працівники пояснили їй, що на тому місці скоро буде житловий будинок. Попросила редакцію написати детальніше про будівництво.

Земельну ділянку на вулиці Можайська, 11/2 міська рада виставила на аукціон. 14 серпня ц.р. в торгах переміг житлово-будівельний кооператив “Кантрі Таунхаус” (зареєстрований у селі Гора на Бориспільщині). Він планує звести на цій території багатоквартирний будинок. Міська влада має забезпечити вільний доступ до цього місця, очистити його від незаконних тимчасових набудов.

26 листопада на засіданні виконкому прийняли рішення про демонтаж 11 незаконних металевих гаражів. Їхніх власників зобов’язали демонтувати їх протягом 30 днів.

Журналіст Інформатора 18 грудня побував на Можайській. У цей час один із господарів прибирав свій гараж. Своє ім’я не став називати, але розповів, що жителі найближчих будинків не підтримують це будівництво, бо воно принесе багато незручностей.

– Якщо для жителів буде безкоштовна стоянка, неогороджена, то нехай. А якщо вони хочуть захопити цю територію, віддати якомусь монополісту, щоб він заробляв гроші, то жителі будуть проти. Нас зібрали й сказали, що до 25 чи 26 грудня маємо звільнити гаражі, бо тоді демонтуватимуть їх примусово. Як я чув, планується три будинки: на дев’ять, сім та п’ять поверхів. Але спочатку буде якийсь один, – зазначив він.

Як ми помітили, щонайменше в одному із гаражів власники вже прибрали речі.

Головна архітекторка міста Анна Степаненко пояснила, коли ж, власне, розпочнуться роботи:

– Спершу цю ділянку слід звільнити від самочинних гаражів та незаконної стоянки. Поки що триває стадія інженерно-вишукувальних робіт і проєктування. А потім ще будуть “гумові” погодження дозвільної документації. Думаю, за найкращих умов будівництво розпочнеться не раніше квітня наступного року. Який конкретно це буде будинок, поки що невідомо. Є лише граничні параметри: будинок не більше дев’яти поверхів, відстань щонайменше три метри від вулиці Оболонної та шість метрів від вулиці Можайської.

Якщо ви хочете дізнатися про ще якусь ситуацію в місті детальніше, звертайтеся до Інформатора за тел. 093-102-02-02 (Viber, Telegram, WhatsApp) або на електронну пошту ps.informator@gmail.com.

Територія, яку викупили для будівництва. Зверху – вулиця Можайська, ліворуч – Оболонна

Господарі звільняють гаражі

Якщо гаражі не приберуть власники, то їх демонтують примусово

Щонайменше один гараж уже звільнили

Невдовзі тут має “вирости” нова багатоповерхівка

Цю ділянку слід звільнити від самочинних гаражів та незаконної стоянки

Раніше ми зняли сюжет про активістку Олександру Дем’яненко. Вона будує дитячий майданчик на вулиці Набережній, допомагають переяславці.

Віталій Усик

Фото: Андрій Дударь

Нагору