Оселедець під шубою – традиційна новорічна страва, яка стала такою ще за радянських часів. Нарівні з олів’є цей салат ставлять на святковий стіл майже у кожній домівці. Оскільки до Нового року залишилося трохи більше тижня, ми вирішили поділитися з вами нескладним рецептом цієї страви.
Як приготувати оселедця під шубою, розповість Інформатор.
Продукти:
- 250 г філе солоного оселедця
- 400 г буряка
- 300 г моркви
- 300 г картоплі
- 100 г цибулі
- 4 яйця
- майонез та спеції за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю і моркву відваріть до готовності, охолодіть й почистіть. Окремо відваріть буряк, зачекайте поки охолоне, потім почистіть.
- Яйця круто відваріть (варіть 7 хвилин з моменту закипання води). Залийте холодною водою, охолодіть, почистіть. Філе оселедця поріжте на невеликі шматочки.
- Картоплю моркву та буряк натріть на крупній тертці, а яйця – на середній.
- Цибулю почистіть, наріжте дрібно. Для того, щоб прибрати гіркоту, залийте її окропом і залиште на 10 хвилин, потім злийте воду.
- Починайте збирати салат: першим шаром викладіть картоплю, змастіть тонким шаром майонезу.
- Викладіть оселедець, змастіть тонким шаром майонезу.
- Потім викладіть цибулю і половину натертого яйця (друга половина – для декору салату в кінці). Цей шар також змастіть майонезом.
- Потім – шар моркви, знову змастіть майонезом.
- Останнім шаром рівномірно викладіть буряк і змастіть верх салату майонезом.
- Прикрасьте салат яйцем, яке залишилося.
Юлія Кравченко