ЖИТТЯ

Олег Фігін із Цибель знявся в серіалі “Козаки. Абсолютно брехлива історія”

Прем’єра серіалу “Козаки. Абсолютно брехлива історія” відбулася 17 листопада на каналі ICTV. У ньому знявся циблівчанин Олег Фігін.

Також 26 листопада відбулася прем’єра серіалу в кінотеатрах. “Козаки. Абсолютно брехлива історія” (режисер Олександр Березань) став першим в історії України серіалом, який показали в кінотетрах. Це український псевдоісторичний комедійний екшн-серіал про козаків із 12 епізодів. Сюжет розповідає про козацькі пригоди наприкінці XVI століття, пошук скарбів та справжню дружбу.

Зйомки проходили на території Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогові. Там відзняли сцени в селі, яке, за сюжетом, розміщується за 20 км від Запорізької Січі. Засідки та сцени на дорозі між Січчю і селом знімали в Голосіївському лісі. Також були зйомки на Київському водосховищі, яке стало для фільму берегом Чорного і Азовського морів. Місяць тривали зйомки на Хортиці в Запоріжжі.

Олег Фігін знявся в ролі джури. Розповів Інформатору про деякі подробиці своєї участі в серіалі.

– Я потрапив туди не через кастинг, набирали акторів масових сцен. Побачив, що йде набір на таку опцію, вирішив спробувати і мене затвердили. Саме мого блоку в серіалі було не дуже багато, знімався я приблизно два тижні, – зазначив Фігін. – Дісталася мені роль джури – це козак, який тільки починає свій шлях, учень. Знімався в Пирогові, на кар’єрі, який розміщується під Києвом, та на Хортиці в Запоріжжі. Познайомився на зйомках з професійними акторами. Вони не просто популярні, а реально професіонали: працюють більше 12 годин, та при цьому мають просто неймовірний вигляд в кадрі. Серіал “Козаки. Абсолютно брехлива історія” – це історичний проєкт, тож в акторів були дуже важкі трюки. Юрій Дяк та Андрій Ісаєнко робили їх самотужки, це вражає.

Олег Фігін не вперше знімався в кіно. Зокрема, нещодавно був актором масових сцен у фільмі “Чорний ворон”. Планує й надалі розвиватися в цьому напрямку, проте про наступні свої ролі поки що не розповідає.

Нагадаємо, що переяславський гурт “Драбадан” презентував альбом на радіо. Його фронтмен Андрій Корж розповів про творчість в умовах карантину.

Оксана Симоненко

 

Нагору