ЖИТТЯ

Райони-квартали: чим живуть Підварки сьогодні

Підварки — це частинка села у великому місті, історична місцевість. Раніше тут і справді було село. Лежать Підварки на лівому березі річки Трубіж.

Багато хто вважає, що мікрорайон Підварки живе окремим від Переяслава життям. Воно й не дивно, адже це колишнє село, яке згодом приєднали до міста. Наразі в цьому районі є приватний житловий масив, де проживає чимало людей в найрізноманітніших будинках — від маленьких хатинок до великих “фортець”.

На в’їзді в Переяслав розташована четверта школа, де навчається 245 учнів. Навпроти школи встановили статую бика, як символ того, що наше місто донедавна вважалося сільськогосподарським центром.

За школою №4 велично стоїть Свято-Володимирський храм, який кілька років тому звів теперішній голова міської ради Вячеслав Саулко. Багато доріг на Підварках ще потребують ремонту, хоча деякі почали відновлювати. А загалом район досить затишний і привітний.

Інформатор планує зробити фоторепортажі і з інших мікрорайонів нашого міста. Адже в кожному із них є власна особлива атмосфера.

Дорога на Підварках

Статуя бика навпроти школи

Загадкове місце

У Підварках і у футбол можна зіграти

Вид на Підварки зверху

Свято-Володимирський храм вражає своєю красою

Автобус “чекає” на своїх пасажирів

А цим жителькам Підварок автобус не потрібен: чому б не прогулятися?

І люди, і коти кудись поспішають

Не культурний відпочинок

Магазин, який своє відпрацював

Понеділок – час продуктивно попрацювати

“Старожили” Підварок

Прокатаємось?

Вікно в космос

Хліб? Молочка? Консервація? Обирайте, що забажаєте

Нічний клуб чекає завершення карантину

Нещодавно Інформатор підготував фоторепортаж про темний бік Переяслава. Там – знімки такого міста, якого ми не хочемо бачити в майбутньому.

Оксана Симоненко

Фото: Андрій Дударь

Нагору