ГРОШІ

Як у Переяславі вчинять із безпритульними тваринами

На четвертій сесії міської ради 17 грудня депутати прийняли “Програму з регулювання чисельності безпритульних тварин на території Переяславської міської громади на 2021-2025 роки”. На її виконання із міського бюджету слід виділити 3 мільйони 990 тисяч 655 гривень, зокрема, на 2021 рік – 599140 гривень.

У програмі йдеться, що найефективнішим шляхом регулювання чисельності безпритульних тварин є запобігання їхнього неконтрольованого розмноження. Пріоритетним напрямом є метод “відлов-вакцинація-біостерилізація-адопція або повернення тварин у ареал попереднього перебування” з пріоритетом на адопцію (прилаштування). Про це повідомляє Інформатор.

Відловлюватимуть тварин працівники ВУКГ. Стерилізуватимуть та вакцинуватимуть у закладах ветеринарної медицини на підставі укладених з ВУКГ угод. Після операції вони перебуватимуть у тимчасовому пункті перетримки собак або в притулку для безпритульних собак. Згодом їх можуть віддати господарям або новій родині, передати до притулку або ж відпустити до ареалу попереднього перебування.

Із бюджету цієї програми, передбаченого на 2021 рік, 80 тисяч витратять на стерилізацію тварин, 80 тисяч – на сухий корм для харчування після стерилізації. По 70 тисяч гривень необхідно, щоб закупити прилади для відлову, та на облаштування вольєрів у притулку для тварин. Власне, на відловлювання безпритульних тварин витратять 299140 гривень. А також три тисячі прописані для проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед жителів громади.

Нагадаємо, 19 грудня у Переяславі знайшли трьох застрелених собак. Активісти написали заяву до поліції.

Віталій Усик

Нагору