ЖИТТЯ

Формат чемпіонату Переяславщини з футзалу змінили: плей-оф не буде

Цього тижня представники команд, які беруть участь в чемпіонаті з футзалу, прийняли рішення змінити формат його проведення. Плей-оф не буде, учасників після першого кола розділять на дві ліги.

Ініціатором зміни формату став голова районної федерації футболу Владислав Столяренко. Причина – багато “прохідних” матчів, де один із суперників явно сильніший за іншого. Про це повідомляє Інформатор.

Перед чемпіонатом вирішили прийняти формат, за якого команди жеребкуванням розділяються на дві групи: А і Б. Після двох кіл по чотири найкращі команди із кожної проходять до плей-оф, де й визначають чемпіона. Однак уже протягом турніру стало очевидно, що є команди значно вищого рівня, яким цей затягнутися відбірковий етап не цікавий.

Отож відбірковий турнір у групах скоротили до одного кола. По чотири найкращі команди кваліфікуються до вищої ліги, а гірші – до першої. У лігах проведуть по два кола, всі починатимуть з нулем очок. Очевидно, що кожен матч вищої ліги буде топовим, при цьому у першій буде більше рівної боротьби.

Після чотирьох турів у групі А лідирують “Матадор” (12 очок), “Переяслав” (8), Велика Каратуль (7) та “Амер” (6), у групі Б – “Кристал”, “Дружба” (по 12 очок), “Дніпро” (9), “Матадор-2” та Гайшин (по 6).

Владислав Столяренко прокоментував Інформатору непопулярне рішення про зміну формату чемпіонату, коли він вже стартував:

– Я й сам не в захваті від цього, адже завжди дотримувався регламенту. Готовий до хейту. Однак чемпіонат стане набагато цікавішим, а це для мене найважливіше. Бачив матчі “Кристала”, “Дружби”, “Матадора”, BOSS, “Дніпра”, “Переяслава” – у іграх між ними просто “рубка” буде.

Інформатор слідкує за перипетіями чемпіонату з футзалу, надає результати кожного туру. Як зіграли в четвертому, читайте за посиланням.

Віталій Усик

Нагору