Зовсім скоро настане Новий рік. Саме час підготувати меню на новорічний стіл та купити продукти.
Новий рік – одне із найочікуваніших свят. Воно зазвичай символізує початок життя з чистого аркуша. Зустріти його треба якнайкраще, аби протягом року успіх та щастя не покидали нас. Для того, щоб святкування було чудовим, варто подумати над меню до столу.
Складання новорічного меню – справа складна: треба й приготувати побільше, й зекономити грошей на подарунки. Тож Інформатор пропонує своє економ-меню новорічного столу. Нам воно обійшлося в одну тисячу 176 гривень 74 копійки. Продукти закуповували в одному із супермаркетів міста на чотирьох людей.
Інформатор планує поставити на стіл ось таке:
- Тушкована картопля
- Запечена риба
- Котлети по-київськи
- Запечена курка
- Ковбаса
- Сир
- Корзинки з грибами
- Бутерброди з ікрою
- Салат “Олів’є”
- Салат “Оселедець під шубою”
- Мандарини
- Торт
- Шампанське
Для приготування цих страв знадобляться такі продукти:
- 3 кг картоплі для тушкування та на салати – 32,97 грн.
- Риба минтай для запікання (1,012 кг) – 73 грн.
- 2 кг свинини на котлетки по-київськи обійдуться в 215 гривень.
- Курча-бройлер для запікання (1,956 кг) – 126 грн.
- На нарізку ми обрали ковбасу “Золотисту” (380 г) за 89,90 грн.
- Для нарізки та корзинок з грибами необхідно приблизно пів кіла сиру російського. Він обійшовся в 84,95 грн. А пачка корзинок із 16 штук коштує 28,90 грн. Кілограм печериць – 61,80.
- Один багет для бутербродів коштує 15 гривень. А банка лососевої ікри (110 г) – 24,90, пачка масла (200 г) – 17,90.
- Для “шуби” та “Олів’є” знадобиться 1 кг моркви за 4,29 грн та дві великі пачки майонезу за 40,60 загалом. А також треба буряк (0,5 кг) – 2,25, один оселедець – 39,50 на “шубу” та банка зеленого горошку – 13,90, варена ковбаса (346 г) – 88,78, десять курячих яєць – 34,90 на “Олів’є”.
- Не обійшлися ми й без мандаринів (2 кг за 65,90) та пляшки ігристого, знайшли акційне “Fratelli” за 49,90. А на десерт буде тортик (650 г) за 67,30.
А щоб після святкування наступного ранку почуватися добре, Інформатор підготував для вас десять порад, як боротися з похмілям. Читайте їх за посиланням.
Оксана Симоненко