ЖИТТЯ

У Переяславі зібрали новорічні подарунки для військовиків на передовій: як реалізовувалася акція

28 грудня був останній день збору новорічних подарунків для військослужбовців. Ініціаторами стали Університет Григорія Сковороди та відділ культури і туризму. Вдалося зібрати чимало пакунків, які відіслали в Маріуполь “Новою поштою”.

Зібрали браслетики, листівки, листи, інші цікаві подарунки. Подробицями реалізації з Інформатором поділився депутат міської ради, організатор акції Андрій Іващенко.

– В основному подарунки передавали три навчальні заклади міста: школа №2, школа №3 та гімназія. Саме вони взяли найактивнішу участь у зборі подарунків. Частину подарунків відправили безкоштовно за підтримки “Нової пошти”. Зараз вони вже в Маріуполі, їх отримують волонтери й будуть везти на передову. Ще частину передасть відомий волонтер із Яготина Армен Шахарьянц. Він дістався власним транспортом до НЦК “Зустріч”, щоб забрати й передати пакунки, – розповідає Андрій Іващенко.

Також він розповів, як вдалося організувати безкоштовну доставку:

– Я зв’язався з представником “Нової пошти” в Переяславі Олександром Грановським. Ми поговорили, він сказав, що відправимо без проблем. Скоріше за все, людина просто зробила це за власний кошт, оскільки в “Нової пошти” немає такої функції.

Андрій Іващенко прокоментував мотиви збору новорічних подарунків:

– Насправді, концепт дуже простий. Що б люди не говорили, але військовослужбовцям дуже важливо розуміти, що їх підтримують, про них не забувають. Це не те, що ми передали гречку, якусь іншу крупу чи ще щось. Ми передали саме новорічні подарунки, як згадку про дім, мирне життя. Ти бачиш гарно запакований подаруночок, береш його в руки й не знаєш, що там. Це справді той елемент сюрпризу й свята, який творить для людей враження по-справжньому гостинного Нового року. Думаю, що наступного року ми продовжимо це реалізовувати.

Армен Шахарьянц, Андрій Іващенко, Анна Скляренко

Кадр з подарунками, які на той момент ще чекали відправки

Нагадаємо, нещодавно ми писали про те, скільки жителям Переяслава коштуватиме святковий стіл. Складання новорічного меню – справа складна: треба й приготувати побільше, й зекономити грошей на подарунки.

Юлія Кравченко

Нагору