ЖИТТЯ

Погода на 3 січня: у Переяславі вночі буде ожеледиця

У неділю, 3 січня, в Переяславі опадів не прогнозують. Нічне небо буде безхмарним, а вдень триматиметься похмура погода.

Мінусової температури синоптики поки не прогнозують. Весь день погода коливатиметься від 0 до +4 градусів. Найтепліше буде вдень, о 14:00 буде 4 градуси тепла. Вночі прогнозується 0 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Увага! Вночі очікується ожеледиця. При плюсовій температурі вдень дорога буде сухою. Вологість повітря коливатиметься в межах 92-96%. Тривалість дня 3 січня – 8 годин 12 хвилин. Завтра день буде довшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:52, а захід о 16:04.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували в 1899 році – 6,1 градуси тепла, а найнижчу в 1908 році – 27,7 градусів морозу.

Народні прикмети:

За астрономічним календарем 3 січня Земля перебуває в перигелії – стоїть на найменшій відстані від Сонця. Наші пращури примітили: який день 3 січня, таким буде і вересень. Червоне сонце на ранковому світанку віщує заметіль. Якщо в цей день багато снігу, то можна очікувати хорошого врожаю хліба, а якщо сніг не вкриє землю до цього дня, то врожай у прийдешньому році буде мізерним.

Юлія Кравченко

Нагору