ЖИТТЯ

Чемпіонат Переяславщини з футзалу: Вовчків свідомо поступається місцем у вищій лізі?

У суботу, 2 січня, відбувся черговий тур чемпіонату Переяславщини з футзалу. Грали лише в групі А.

Оскільки у групі А чемпіонату Переяславщини з футзалу на одну команду більше, ніж у групі Б, сьогодні “зайвий” тур проводили лише в ній. Інтрига у боротьбі за четвірку найкращих ще залишається, проте умовна. Про це повідомляє Інформатор.

Переяславський “Матадор” досі не програв жодного матчу зі своїх семи й вже кваліфікувався до вищої ліги. Сьогодні він впевнено переміг “Амер” з Поліг-Чобітьок – 13:4. “Переяслав” ще може теоретично пролетіти повз “вишку”, але цього не трапиться. За шість матчів він набрав 14 очок, посідає друге місце (цей тур пропускав). BOSS (випусники університету) розгромив Капустинці (Яготинщина) 10:3, і після шести матчів має 13 очок. Очевидно, що ця команда також свого не відпустить.

А найцікавіша боротьба могла б бути за четверте місце – між Великою Каратуллю та Вовчковом. Однак, здається, вовчківчани свідомо поступаються місцем у “вишці”. Сьогодні вони не з’явилися на гру з Демками (Черкащина) і отримали технічну поразу. Для черкащан же це були перші здобуті очки. Велика Каратуль натомість перемогла Циблі й вийшла на четверту позицію з 10 очками. У Вовчкова – 9. В “Амера” – 6, і лише теоретичні шанси на четвірку.

Після завтрашнього туру усі команди групи А, окрім “Матадора”, матимуть по грі в запасі (Капустинці та Демки – по дві). Втім, скоріше за все, догравати їх не будуть. Особливого сенсу в цьому немає. Вочевидь, теперішня четвірка лідерів і гратиме у вищій лізі. У групі Б четвірка визначилася раніше: “Дружба” (Згурівка), “Дніпро” (Дівички), “Кристал” (Яготин) та Гайшин.

Нагадаємо, що вже протягом чемпіонату змінили формат його проведення. Плей-оф, як планувалося спочатку, не буде – учасників після першого кола розділять на дві ліги.

Віталій Усик

Нагору