ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте корисну страву — запечений минтай

Після веселого святкування Нового року багато хто зіткнувся і з негативними наслідками, один з яких — розлади системи травлення. Вже доїли олів’є та голубці? Тож прийшов час перейти до кориснішого харчування. Спробуйте запекти у духовці рибу.

Минтай належить до дієтичних продуктів: м’ясо цієї риби сповнене вітаміном А, білком, йодом та жирними кислотами Омега-3. Ці компоненти сприяють росту волосся та нігтів, а також покращують загальне самопочуття.

Алгоритм приготування риби минтай у духовці розповість Інформатор.

Продукти:

  • 400 г риби минтай
  • 50 г вершкового масла
  • 1/2 ст.л. солі
  • перець та сухі спеції за смаком
  • свіжа зелень кропу за смаком

Спосіб приготування:

  1. Можна взяти одну велику рибу і порізати її на порційні шматочки, можна приготувати цілу. Зі спецій можете взяти спеціальні сухі спеції для риби, за бажанням можна використати свої улюблені спеції. Підготуйте фольгу і форму, придатну для використання в духовці.
  2. Увімкніть розігріватися духовку до 190 градусів. Розморожену рибу помийте проточною холодною водою, змийте залишки сміття, луску. Якщо риба з головою, то її можна відрізати. Відріжте у риби плавники і хвіст, випатрайте і зніміть чорні плівки. Візьміть фольгу з урахуванням того, що потрібно повністю загорнути рибу, і викладіть на неї рибу. Можна викладати всю рибу, а можна порційно загортати кожен шматок або рибину.
  3. Сухі спеції, чорний мелений перець і сіль змішайте і натріть з усіх боків цією сумішшю рибу. Вершкове масло поріжте на маленькі шматочки і викладіть рівномірно на кожну частину або рибину.
  4. Минтай загорніть фольгою і форму з рибою поставте в попередньо розігріту духовку на 15-25 хвилин. Час приготування буде залежати від потужності вашої духовки і розміру обраної риби: чим більша рибина і шматочки, тим більше часу потрібно на її приготування. Якщо хочете, щоб риба трохи підрум’янилася, то через 15-20 хвилин розгорніть фольгу і залиште рибу на 5 хвилин відкритої в духовці.
  5. Готову рибу дістаньте з духовки і акуратно розгорніть фольгу. Рибу можна подавати прямо у фользі, а можна витягти її з фольги і викласти на блюдо або тарілку. До готової рибі на гарнір можна запропонувати відварену картоплю, рис, овочі. При подачі минтай посипте нашинкованою свіжою зеленню кропу. Така риба може бути подана і охолодженою.

Юлія Кравченко

Нагору