ЖИТТЯ

Скільки злочинів зафіксували на Переяславщині у 2020 році

Правоохоронці зафіксували понад 11,5 тисячі майнових злочинів у Київській області за 11 місяців 2020 року. На Переяславщині правоохоронці зареєстрували 692 випадки викрадення чужого майна.

У Київській області за 11 місяців 2020 року правоохоронці зафіксували понад 11,5 тисячі майнових злочинів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Obozrevatel.

Серед скоєних злочинів найчастіше правоохоронці Київщини реєструють крадіжки. Це стаття 185 Кримінального кодексу України, яка передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна. Всього з січня по листопад включно до правоохоронців надійшло 11 238 звернень громадян із заявами про крадіжки. Найбільше зафіксовано у Києво-Святошинському районі – 2560, у Переяслав-Хмельницькому – 692 (це середній показник на Київщині).

Грабежів (відкрите викрадення чужого майна) на Київщині зафіксовано 247. Це стаття 186 Кримінального кодексу України, яка передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до тринадцяти років із конфіскацією майна. Найбільше випадків у Білоцерківському районі – 50, а у Переяслав-Хмельницькому – 14.

Розбоїв (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством) на Київщині зафіксували 72. Це стаття 187 Кримінального кодексу України, яка передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна. Відділення поліції Київщини задокументували найбільше таких випадків у Києво-Святошинському районі – 13, а в Переяслав-Хмельницькому – 1 (найменше в області).

Нагадаємо, що з 1 січня зросли мінімальна зарплата та пенсія.

Оксана Симоненко

Нагору