Уха або рибна юшка — одна з традиційних страв нашої української кухні. Окрім традиційності, ця страва є ще й дуже корисною. Тож запасайтеся улюбленою рибою і спробуйте приготувати смачну домашню уху.
Як саме приготувати рибну юшку розповість Інформатор.
Продукти:
- 1 кг риби
- 800 г картоплі
- 150 г моркви
- 150 г цибулі
- чорний перець горошок за смаком
- 4 лаврових листи
- сіль, перець, зелень та інші спеції за смаком
Спосіб приготування:
- Рибу почистити. Риб’ячі голови і хвости залити водою, варити 25-30 хвилин. Потім їх вийняти (вони нам більше не знадобляться), бульйон при бажанні процідити. Рибу нарізати невеликими шматочками.
- Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці. Картоплю нарізати кубиками або брусочками.
- У киплячий бульйон додати картоплю, посолити, поперчити. Коли картопля закипить, додати рибу. Варити 15 хвилин.
- Додати моркву. Потім додати цибулю (можна цибулю і моркву попередньо обсмажити). Варити 5-7 хвилин.
- Додати лавровий лист, корінь петрушки (або селери), перець горошком.
- Дати настоятися 25-30 хвилин. При подачі посипати зеленню.
Юлія Кравченко