ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте домашню уху

Уха або рибна юшка — одна з традиційних страв нашої української кухні. Окрім традиційності, ця страва є ще й дуже корисною. Тож запасайтеся улюбленою рибою і спробуйте приготувати смачну домашню уху.

Як саме приготувати рибну юшку розповість Інформатор.

Продукти:

  • 1 кг риби
  • 800 г картоплі
  • 150 г моркви
  • 150 г цибулі
  • чорний перець горошок за смаком
  • 4 лаврових листи
  • сіль, перець, зелень та інші спеції за смаком

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистити. Риб’ячі голови і хвости залити водою, варити 25-30 хвилин. Потім їх вийняти (вони нам більше не знадобляться), бульйон при бажанні процідити. Рибу нарізати невеликими шматочками.
  2. Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці. Картоплю нарізати кубиками або брусочками.
  3. У киплячий бульйон додати картоплю, посолити, поперчити. Коли картопля закипить, додати рибу. Варити 15 хвилин.
  4. Додати моркву. Потім додати цибулю (можна цибулю і моркву попередньо обсмажити). Варити 5-7 хвилин.
  5. Додати лавровий лист, корінь петрушки (або селери), перець горошком.
  6. Дати настоятися 25-30 хвилин. При подачі посипати зеленню.

Юлія Кравченко

Нагору