ВЛАДА

Коли у міській раді Переяслава проведуть фінансовий аудит

Одним із перших кроків, які декларував під час виборчої кампанії Вячеслав Саулко, був фінансовий аудит виконавчих органів міської ради. Його обрали головою, але аудит досі не проводиться. Чому так?

Ще в листопаді на першому сесійному засіданні депутатів міської ради нового скликання прийняли рішення “Про проведення аудиту виконавчих органів, комунальних підприємств Переяславської міської ради та сільських рад, що приєднуються до Переяславської міської ради (Переяславської територіальної громади)”. Зокрема, аудиту підлягають виконавчий комітет міської ради, відділ капітального будівництва та ЖКГ, відділ культури та туризму, відділ освіти, управління соціального захисту населення, КП “Переяславський міський ринок”, КП “Переяславське ВУКГ”, КП ВУЖКГ, сільські ради, які входять до Переяславської ТГ. Про це повідомляє Інформатор.

Проте після прийняття рішення жодних дій щодо аудиту не проводили. Жителі міста звернули на це увагу. У прямому ефірі ютуб-каналу “ProSlav” поставили запитання про це голові міськради Вячеславу Саулку. Ось що він відповів:

Буквально на першій сесії було прийняте рішення про проведення аудиту. Але в подальшому я зіткнувся з проблемами, які заважають це зробити. В умовах пандемії заборонено проводити будь-які аудиторські перевірки. Це перша проблема, з якою я зіткнувся, мені просто обрізали руки. По-друге, я звернувся до державних компаній, які можуть це зробити. Але, на жаль, з’ясувалося, що найближчий час, коли можна провести аудит, – не раніше квітня-травня. Я чекаю і аудит залишається в силі. Можна, звичайно, виходити з багатьма компаніями на тендерні умови, щоб вони прийшли і зробили аудит, але проблема в коштах: це недешеве задоволення, таких грошей у нашому бюджеті немає.

Нагадаємо, що у цьому ж ефірі Інформатор мав нагоду поставити свої запитання голові міськради. Що він відповів, читайте за посиланням.

Віталій Усик

Нагору