Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

“Цей вірус підступний”: після 24 січня локдаун можуть продовжити

У МОЗ поки не планують посилювати або продовжувати обмеження. Але заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко не виключає продовження жорсткого карантину в Україні після 24 січня.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко не виключає продовження жорсткого карантину в Україні після 24 січня через “підступності” коронавірусу. Про це він заявив в ефірі телеканалу “Еспресо”, повідомляє Інформатор.

За його словами, поки в МОЗ не планують посилювати або продовжувати обмеження, але ця ситуація може змінитися, якщо прогнози не виправдаються. Він також зазначив, що з 25 січня в країні очікується стабілізація, а може і зниження рівня захворюваності на коронавірус.

“Цей вірус – підступний і вірус новий. Великобританія перед другим локдауном говорила, що ми закриваємося зараз і відкриємося на новорічні свята. Але у них відбулася мутація. Вони відкрилися, тиждень побули без обмежень, і знову ж таки довелося закриватися. Тому і ми не можемо гарантувати, що все буде так, як і прогнозувалося. Досить велика кількість змінних “, – заявив Ляшко.

Нагадаємо, що за чотири дні свят в нашій лікарні від коронавірусу померло дві людини, але не з Переяслава чи сіл району. На амбулаторному лікуванні перебуває 187 людей.

Оксана Симоненко

Нагору