Ризото — одна з традиційних страв італійської кухні. Базується вона на рисі і має безліч варіацій. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати ризото з овочами — один із класичних варіантів обіду або вечері.
Як приготувати ризото з овочами, розповість Інформатор.
Продукти:
- 200 г рису
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 200 г солодкого перцю
- 2 ст.л. оливкової олії
- 150 г консервованої кукурудзи
- сіль та зелень за смаком
Спосіб приготування:
- Рис промийте в холодній воді до тих пір, поки вода не стане прозорою. Викладіть в каструлю, залийте холодною водою, ставте на вогонь. Доведіть до кипіння, посоліть (за смаком), зменшіть вогонь. Варіть на повільному вогні 12 хвилин.
- Наріжте цибулю півкільцями, а моркву дрібними кубиками. Обсмажте на пательні на оливковій олії.
- З перцю дістаньте серцевину, промийте і наріжте кубиками.
- Викладіть рис, консервовану кукурудзу, перець в сковорідку з цибулею і морквою, все ретельно перемішайте.
- При подачі на стіл прикрасьте зеленню.
Юлія Кравченко