ЖИТТЯ

Погода на 16 січня: у Переяславі прогнозують сильний мороз

16 січня температура впаде до поки що рекордних у році 14 градусів морозу. Дорога буде сухою вдень, а вночі очікується сніговий наліт.

Протягом усього дня опадів не очікується. Зранку й до обіду температура буде 14 градусів нижче нуля. У вечірню пору температура буде 13 градусів морозу. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Завтра протягом дня дорога буде сухою, вночі та ввечері на ній очікується сніговий наліт. Швидкість вітру сягатиме 6-10 м/с.

Вологість повітря складатиме 48-60%. Тривалість дня 16 січня – 8 годин 36 хвилин. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:46, а захід – о 16:22.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1989 році – 7,1 градус тепла, а найнижчу в 1943 році – 24,3 градуси морозу.

Народний прогноз:

У цей день вшановують пам’ять святого пророка Малахії. За народним повір’ям, тільки в цей день можна змусити схаменутися одержиму меланхолією людину. І якщо зараз меланхолійність є рисою характеру, то у колишні часи це вважалося душевною хворобою. Якщо в цей день на небі з’являлася біла велика хмара, це віщувало завірюху і заметіль. Погода на Малахію вказує, якою буде погода у березні.

Юлія Кравченко

Нагору