Переяслав Перейти на сайт

Як захистити шкіру від морозу: десять корисних порад

В холодну пору наша шкіра страждає найбільше. Основна причина — зневоднення через вітряну погоду, сухе повітря в приміщеннях, що обігріваються і рідко провітрюються, нестачу вітамінів.

У холодну пору року шкіра піддається серйозним випробуванням. Вона стає чутливішою. Перепади температури згубно впливають на судинну сітку. Може з’являтися як рум’янець, так і серйозні судинні проблеми. Шкіра може червоніти, лущитися, ставати грубою та нерівною.

Не забувайте захищати свою шкіру в холодну пору року. Інформатор вам в цьому допоможе.

Використовуйте зимовий крем для обличчя. Під час морозу замість основи під макіяж користуйтеся щільнішими та жирнішими за консистенцією засобами. Хороший варіант – зимовий крем для обличчя, що живить шкіру, захищаючи від мінусової температури. Вибирайте крем від перевірених брендів. Сумнівна косметика, нанесена перед виходом на мороз, може дуже нашкодити.

Крем і косметику наносьте за годину до виходу на мороз. За цей час косметичні засоби ретельно вберуться і почнуть свою захисну роботу проти морозу.

Зволожувальні засоби – у відставку. У розпал несподіваних морозів “літнім” кремам, емульсіям, сироваткам та іншим засобам для обличчя з ефектом зволоження варто дати відставку. Нанесені перед виходом на мороз, вони нашкодять вашій шкірі. У складі засобів зволоження переважно багато води й елементів, які замерзають на морозі. У результаті ви ризикуєте одержати обмороження шкіри.

Скраби, пілінги та маски – тільки ввечері. Очисні процедури для шкіри обличчя робіть, якщо не збираєтесь виходити надвір. Найзручніший час для очищення шкіри – ввечері, після ретельного зняття макіяжу. Якщо ви зробите маску або пілінг обличчя безпосередньо перед виходом на мороз, ризикуєте одержати сильне обмороження шкіри.

Якщо алергія на холод – до дерматолога. У багатьох алергія на холод проявляється у вигляді осередків запалення на обличчі, висипці, свербежу. плям, схожих на лишай, тощо. Краще не займайтесь самолікуванням, а підіть до дерматолога або косметолога. Вони порекомендують спеціальну захисну мазь, можливо, ліки і харчові добавки, які нормалізують стан шкіри.

Олійка – для зволоження. Для зволоження, а також для захисту від морозу та заспокоєння шкіри після виходу на мороз використовуйте косметичну олію. Особливо якщо у вас суха й дуже суха шкіра. Відмінно зволожують олії: жожоба, авокадо, каріте та інші.

Слідкуйте за харчуванням. Уникайте гострої їжі та алкоголю. Треба користуватися зволожувачами повітря і використовувати термальну воду протягом дня, перебуваючи у приміщенні. Також вживати 1,5-2 літри води на день.

Закривайте відкриті ділянки шкіри, також не забувайте про шапку. Під час морозів закривайте відкриті ділянки шкіри. Руки – натуральними рукавицями. А також закривайте шкіру голови шапкою. Особливо важливо прикривати голову, якщо у вас є проблема з випадінням волосся.

Бальзам для губ. Взимку, крім живильного і захисного крему для обличчя, вам знадобиться зволожувальний бальзам для губ. Саме він допоможе повернути вашим губам привабливий вигляд, уберегти від сухості й тріщин. Наносьте бальзам вранці та ввечері, а також перед кожним виходом надвір. Позбутися від лущення допоможе м’який скраб для губ, який очистить верхній шар від ороговілих частинок.

Не тріть обличчя. Здавалося б дрібниця, але те, як ми витираємо шкіру, напряму впливає на її стан. В холодну пору року під впливом морозу та холодного вітру, шкіра і без додаткового навантаження почуває себе не дуже добре. Тому банальне витирання чутливої та ще й пошкодженої шкіри є справжньою екзекуцією. Тож одразу після вмивання злегка промокніть шкіру та нанесіть трохи живильного крему, щоб попередити випаровування вологи.

Нагадаємо, що у Переяслав приходить справжня зима: сніг, морози. Але не кожному щастить насолоджуватися зимою – є й ті, хто від неї страждає. Інформатор розповів, як допомогти безпритульним тваринам пережити зиму.

Оксана Симоненко