Інформатор Переяслав

ВЛАДА

Новим головою міськради Борисполя стане Володимир Борисенко: попередні результати

Вчора, 17 січня, у Борисполі відбулися повторні вибори голови міськради. За попередніми результатами найбільше голосів набрав представник “Європейської Солідарності” і депутат міськради Володимир Борисенко.

За Володимира Борисенка проголосували 28,41% виборців. Його найближчий конкурент, чинний секретар Броварської міськради Владислав Байчас, депутат від “Слуги народу”, який балотувався як самовисуванець, посів друге місце і набрав 20,61%. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на “Повідомлення про підсумки та результати голосування з виборів Бориспільського міського голови”, який надали Руху ЧЕСНО в ТВК.

Раніше у ЄС заявили про перемогу їхнього кандидата. “Вітаю з переконливою перемогою кандидата від “Європейської Солідарності” Володимира Борисенка на виборах міського голови в Борисполі… Коли “Слуги” об’єднуються з ОПЗЖ, борючись проти представника “ЄС”, результат був очікуваним. Володимир Борисенко випередив владного кандидата на понад півтори тисячі голосів”, – цитувала прес-служба партії лідера партії “Європейська Солідарність” Петра Порошенка.

Народна депутатка Анна Скороход, яка пройшла до парламенту від “Слуги народу” по 93 округу, до якого входив Переяслав, набрала 6,72% голосів. Вона посіла шосте місце із 16 кандидатів.

Причиною повторного голосування стала смерть багаторічного мера Борисполя Анатолія Федорчука, який переміг на виборах 25 жовтня 2020 року. Тоді Борисенко був другим. Федорчук помер від ускладнень, спричинених коронавірусом, в реанімації переяславської лікарні 28 жовтня. Йому було 60 років.

Біографічна довідка Володимира Борисенка

Народився 26 липня 1987 року у місті Бориспіль. Середню освіту здобув у Бориспільській гімназії “Перспектива”. У школі був старостою. Згодом навчався у Національному університеті фізичного виховання і спорту. Був членом профкому. Отримав звання Майстра спорту з вільної боротьби. Паралельно навчався на заочній формі у Національному університеті внутрішніх справ на юридичному факультеті. Отримав посаду комерційного директора ТОВ “БФ Груп”, що займається організацією роботи магазинів безмитної торгівлі в аеропорті “Бориспіль”. З 2010 по 2015 роки був депутатом Бориспільської міської ради. Двічі безуспішно балотувався до Верховної Ради України — у 2014 та 2019 роках.

Нагадаємо, Анна Скороход увійшла до сотні найвпливовіших людей Київщини. Окрім неї, у цьому переліку ще четверо людей, які мають стосунок до Переяславщини.

Віталій Усик

Нагору