ВЛАДА

Вячеслав Саулко віддасть свою премію на потреби талановитих дітей Переяслава

Вячеслав Саулко віддасть свою премію на потреби талановитих дітей. У четвер депутати прийматимуть рішення про встановлення складових заробітної плати голові міськради.

21 січня на шостій сесії міської ради Переяслава депутати розглядатимуть питання “Про встановлення складових заробітної плати міському голові Саулку В.В.”. У проєкті рішенні йдеться, що Вячеслав Саулко протягом наступного бюджетного року отримуватиме надбавки відповідно до присвоєного рангу, за високі досягнення у праці в розмірі 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та вислугу років, надбавку до посадового окладу в розмірі 10 відсотків з дати допуску до документів, що є носіями інформації із ступенем секретності “таємно”. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів №268, оклад голови міськради складає 15 тисяч гривень. Про це повідомляє Інформатор.

Також у проєкті рішення є пункт “Здійснити щомісячне преміювання відповідно до особистого вкладу в результати роботи в розмірі 150 відсотків посадового окладу”. Ще 14 січня в особистій розмові із журналістом Інформатора Вячеслав Саулко сказав, що передасть премію на потреби талановитих дітей:

– Вкотре наголошую, я прийшов сюди не заробляти гроші. Хочу цього разу передати премію на освіту, талановитим дітям. Наприклад, треба поїхати на якісь олімпіади чи спортивні змагання, а в бюджеті на це фінансів не закладено – ось і знадобляться ці кошти. Перед сесією напишу про це відповідну заяву, щоб не бути голослівним, а на самому засіданні оголошу про це депутатам.

Наприкінці минулого року також приймали подібне рішення. Тоді Саулко пожертвував премію на потреби лікарні.

– Я дізнавався, як саме використали кошти. Їх передали нашій “первинці”. Придбали спеціальний холодильничок, у якому зберігатимуть лікарські препарати. Яку суму вони отримали, якщо чесно, навіть не знаю, це треба уточнювати, – сказав Вячеслав Саулко.

Під час цієї ж розмови голова Переяславської ТГ розповів Інформатору про можливість будівництва в місті сучасного спорткомлексу. Обійдеться цей проєкт майже у сто мільйонів гривень, якщо інвестори візьмуться.

Віталій Усик

Нагору