ЖИТТЯ

Чи побудують в Переяславі сучасний спортивний комплекс

Голова міськради Переяслава Вячеслав Саулко розповів Інформатору про можливість будівництва в місті сучасного спорткомлексу. Обійдеться цей проєкт майже у сто мільйонів гривень, якщо інвестори візьмуться.

Як зазначив Вячеслав Саулко, він намагається налагодити співпрацю з Європейським інвестиційним банком розвитку. Уже зустрічався з його представниками і запропонував чотири варіанти для роботи: реконструкція лікарні, центральної площі разом із приміщенням РДА (у майбутньому мерії) та парками, стадіону ім. В. Лобановського (у перспективі з будівництвом спорткомплексу) та впровадженням проєкту “Безпечне місто”. Про це повідомляє Інформатор.

– Вони пояснили, що в цьому році планують вкладатися в медицину та спорт, і йдеться лише про реконструкцію, а не будівництво чогось нового, – пояснив Саулко. – Проєкти серйозні – від 80 мільйонів гривень, 80 відсотків оплачує банк, а 20 повинні сплатити ми. Але вони роблять все: від проєкту до тендерів, вводять лише свої компанії, серйозно контролюють роботи. Моя мрія – збудувати в Переяславі сучасний спортивний комплекс для змагань рівня олімпійських, міжнародних. Київ зараз “задихається” від цього всього, проводити масштабні змагання уже просто немає де. Не сьогодні, так завтра (а я вже написав листи в “Укравтодор”, голові Верховної Ради та в Офіс Президента про необхідність зробити дворядну дорогу від Переяслава до Борисполя) ми фактично будемо приєднані до Борисполя, а там вже й Київ. З аеропорту “Бориспіль” до Переяслава буде легше дістатися, ніж до Києва: тобто будь-які змагання буде краще проводити тут.

Але будівницвом інвестиційний банк зараз не займається й мене це гальмує. Тоді я підійшов з іншого боку: давайте зробимо реконструкцію стадіону Лобановського, та ніщо ж не заважає при реконструкції побудувати, приміром, туалет. А ми побудуємо спорткомплекс – реконструкція стадіону з будівництвом комлексу. Вони засміялися, кажуть: “Так справді можна!” Тому ми тепер чекаємо, за який із проєктів вони візьмуться. Сподіваюся, що щось вони таки оберуть. Відомо стане ближче до кінця січня.

Спорткомплекс можуть звести прямісінько біля стадіону, на місці умовного саду чи то чагарників між стадіоном та вулицею Шкільною (за ліцеєм-інтернатом). Зараз голова ТГ чекає рішення виконкому про списання дерев із того саду, щоб розчистити майданчик. На місці запасного поля на стадіоні Лобановського Саулко хотів би побудувати тенісні корти. Але зведення спорткомлексу – тривала справа, в ідеалі цього року варто зробити проєкти.

Стадіон у Переяславі не вражає

На цьому місці колись змагатимуться професійні спортсмени?

Цей шлях такий красивий тільки взимку

Під час цієї ж розмови голова ТГ розповів Інформатору про можливість впровадження проєкту “Поліцейський офіцер громади”. Чи потрібен він нам, якщо в місті є відділ поліції, читайте за посиланням.

Віталій Усик

Нагору