У народі кажуть, що середа – це маленька п’ятниця, вже майже вихідні і хочеться відпочити. Тому приготуйте щось екзотичне та цікаве для себе і сім’ї.
Сангрія – алкогольний коктейль міцністю 4-9%, приготований на основі розведеного вина з додаванням шматочків фруктів. До 1964 року сангрія вважалася напоєм селян Середземномор’я і не користувалася популярністю за межами цього регіону. У 1964 році на міжнародній виставці в Нью-Йорку іспанська делегація представила сангрію як незвичайне іспанське вино, де її смак високо оцінили критики. Згодом вона з’явилася в меню солідних барів, і наразі є однією з візитних карток Іспанії.
Інформатор підібрав для вас рецепт цього прохолодного напою.
Інгредієнти:
- 0,7 л вина
- 0,5 л води; шампанське або солодкий газований напій – для ігристої сангрії
- 2 ст. л цукру або меду
- 2 апельсина
- 1 лимон
- будь-які фрукти на ваш смак.
Окрім води можна додати апельсиновий сік. Для сангрії підійде будь-яке якісне столове вино нижчої цінової категорії. Використовувати дорогі вина безглуздо, адже при додаванні інгредієнтів вони втрачають свій оригінальний смак.
Приготування:
- Наріжте фрукти кільцями разом зі шкіркою.
- Змішайте в глечику вино з водою (шампанським), додайте цукор і ретельно перемішайте.
- Покладіть нарізані фрукти.
- Поставте напій на 3-12 годин в холодильник.
Оксана Симоненко