ЖИТТЯ

Погода на 23 січня: ввечері може бути ожеледиця

23 січня надворі буде мінлива хмарність. День буде напрочуд теплим як для середини зими.

Протягом усього дня надворі буде мінлива хмарність. Найнижча температура буде о 8-й ранку – 2 градуси морозу. В обідню пору температура підніметься до 4 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Дорога буде вологою через різке підвищення температури, але після 20:00 може бути ожеледиця, тому пересувайтеся вулицями обережно. Швидкість вітру сягатиме 4-9 м/с. Опадів не спостерігатиметься. Вологість повітря складатиме 86-99%. Тривалість дня 23 січня – 8 годин 54 хвилини. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:39, а захід – о 16:33.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1899 році – 9 градуса тепла, а найнижчу в 1942– 26 градусів морозу.

Народний прогноз:

23 січня вшановують пам’ять святителя Григорія, єпископа Ниського. У народі цього святого називали Літопокажчик, тому що природні явища цього дня вказували на погоду майбутнього літа. Якщо буде іній на деревах та стогах, то літо буде мокрим і холодним. Якщо вітер дме з півдня — на грозове літо. Якщо наші пращури цього дня спостерігали за інеєм, то вірили, що 15-16 червня буде дощ.

Юлія Кравченко

Нагору