ВЛАДА

У Переяславі в День соборності школярка отримала п’ять тисяч гривень

22 січня День соборності відзначили в приміщенні міської ради Переяслава. Масштабних святкувань не було, лише нагородили видатних переяславців.

У залі засідань міської ради зібралися голова громади Вячеслав Саулко, кілька його заступників, місцеві артисти, які виступали на урочистостях, та активні діячі Переяслава, яких нагородили грамотами та символічними подарунками. Тривали урочистості близько пів години. Про це повідомляє Інформатор з місця події.

Нагородами відзначили голову ГІ “Корінь нації”, краєзнавця, ініціатора створення інформаційно-просвітницького центру “Народний музей” Миколу Богатиря; заступника директора з виховної роботи ЗОШ №7, керівника шкільного драматичного теастру Костянтина Раковського; члена Національної спілки художників України, викладача педуніверситету, організатора та учасника мистецьких виставок Романа Мотузка; педагога, режисерку, авторку книги спогадів бійців АТО “Простір прихованого” Римму Товкайло; одинадцятикласницю ЗОШ №7, призерку Всеукраїнських учнівських олімпіад з різних дисциплін Олександру Щербу. Зі своєю вчителькою біології Галиною Китаєвою вона досліджувала стан поверхневих вод у рекреаційних зонах Переяслава.

Вітаючи Олександу Щербу, голова міськради Вячеслав Саулко зазначив:

— Збувається моя мрія, коли на цій сцені я бачу таких прекрасних молодих людей. Скористаюся такою нагодою: буквально вчора відбулася сесія, думаю, ви чули, що там розглядалася міському голові якась премія, яку я попросив перерахувати обдарованим дітям. І сьогодні я заявляю, що частину цих коштів вже готовий віддати дітям, а саме Саші, це буде подарунок до цієї невеличкої нагороди.

Після урочистої частини Вячеслав Саулко вручив Олександрі Щербі конверт із 5 тисячами гривень.

Нагороду отримує Костянтин Раковський

Вячеслав Саулко вручає грамоту та подарунок Миколі Богатирю

Роман Мотузок чекає свого часу для виходу на сцену

Юлія Ковалівська виконала пісню “В чистім полі”

Загиблих героїв України вшанували хвилиною мовчання

Галина Китаєва отримує грамоту

Грамота для Римми Товкайло

Школярка Олександра Щерба отримала ще й 5 тисяч гривень

Фото на згадку

Нагадаємо, що День соборності України відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Цього дня прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. — прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

Віталій Усик

Фото: Андрій Дударь

Нагору