ЖИТТЯ

У Переяславі гойдалка над прірвою стала популярним місцем для фотосесій: де шукати

На Дніпрі біля дитячого табору “Славутич” переяславці встановили гойдалку над прірвою. На це місце приїздять туристи зі всієї Київщини. 

Минулого року 26 листопада активісти із Переяслава Олександр Могильний та Владислав Самань встановили на Дніпрі неподалік табору “Славутич” гойдалку над прірвою (знайти її можна за цими координатами). Створювали її за власні кошти та навіть не думали, що вона стане популярною. Такі гойдалки зараз часто встановлюють за кордоном. Вони приваблюють як любителів екстремального відпочинку, так і тих, хто хоче дивовижні фото на заході сонця або світанку. Інформатор розповість детальніше про нову туристичну локацію в Переяславі.

– В інтернеті побачив відео, де в красивих місцях розміщені гойдалки над прірвами, і надихнувся зробити щось схоже в нас. Я її робив для себе та друзів, бо це місце вже мені знайоме давно. Там, за “Славутичем”, відкривається, мабуть, найкращий вид на Дніпро (в нашому районі) та дуже гарні заходи сонця влітку. Ми там часто з друзями проводимо вечори біля багаття. Дороги поряд немає, тому там мало людей і  дуже чиста місцевість, – розповідає Владислав Самань. – Всього на роботу ми витратили три дні, але тільки тому що були різні варіанти місця встановлення, не могли визначитися, яке буде кращим. Допомагав мій близький друг Саша Могильний. Гойдалка обійшлася для мене у близько 1000-1200 гривень.

Владислав Самань додає, що в перші кілька днів уже були люди, які спеціально приїжджали і шукали гойдалку. Згодом про неї стали дізнаватись “сарафанним радіо”. Зокрема, тут бували переяславські блогерки, які розпіарили локацію в Instagram.

– Ми навіть не думали, що люди будуть в захваті і стоятимуть черги на те, щоб там покататись або сфотографуватись. У нас в планах зробити ще пару гойдалок, але на це потрібно долучити спонсорів.

Нагадаємо, що за останні роки НІЕЗ “Переяслав” встиг стати знімальним майданчиком для багатьох різножанрових фільмів. Які фільми зняли з 2015 до 2020 років, читайте за посиланням.

Оксана Симоненко
Фото: Ірина Станіславська, Ірина Коляденко

Нагору